Det här är jag

Heltidspappa till två barn och heltidsmake till en fantastisk fru. Jag studerar till gymnasielärare med historia och geografi som ämnen. Bloggen handlar främst om saker som upprör mig i stort och i smått, gärna med en humanistisk vinkling. Information, böcker och kunskap är vitala droger i mitt liv – samt den mindre kultiverade drogen ”amerikanska dramakomedier/komedier/action”. Och serietidningar… och pappaskämt… och ordvitsar… ja, ni fattar…

Orättvisor och omänskligt beteende ÄR något som upprör mig, till allra högsta grad. Ju mer jag läser desto mer ökar min rädsla för hur världen formas och av vilka. Den sunda rösten med omtanke och förnuft verkar få ge vika för egocentrism och xenofobi, backad av internets anonymitet. Jag är talesperson för Gröna Partiet som utgår från en tanke på en grön politik och en hållbar utveckling, på riktigt.

Jag älskar att skriva, när jag skriver för andra så gör jag i alla fall försök att ha lite substans i texten. För den sakens skull så skriver jag inte alltid om det som är ”mest poppis” utan det som är viktigt för mig. Ni kommer inte att få så mycket av ”dagens outfit” eller ”veckans filmtips”, det finns så många andra som behandlar det. Samt att jag har väldigt dålig koll på kläder. Och inte hinner kolla på film…

Vill du nå mig privat så mailar du till: andreas.meijer@gmail.com

Annonser

15 tankar om “Det här är jag

  • Tjena Andreas,

   Haha, ja det vore något. Jag vet inte om jag är sugen på längre uppdrag, eller att binda mig till något =). Men om det är ett ämne som kräver fler inlägg och jag bestämmer mig för att ta tag i det så kommer det nog att bli något längre.

   Men kasta ut något då så får vi se vad jag kan koka ihop…

   Vänliga hälsningar
   Andreas

 1. Det började med att jag sökte snusrecept…. Nu gillar jag dina val av diskussionsämnen. Jag kommer följa dig med glädje och eventuellt bidra med lite uppfattningar – som troligen gränsar till dina i mångt och mycket.

  • Hej Ulric,

   Vad trevligt!

   Du är välkommen att skriva vad du tycker, bu och bä är bra. Antingen så ökar det självförtroendet och skrivlusten eller så får jag tänka till och klargöra för mig själv vart jag står i olika frågor.

   Tack för att du läser.

   Vänligen
   Andreas

 2. Hej, läser just nu boken After Work där du är medförfattare. Jag har en undran. En av fördelarna med Basinkomst som du nämner är Ingen arbeslöshet. Hur går det ihop med den marknadsekonomi som vi har idag som faktiskt vilar på att viss arbetslöshet måste finnas för att det inte ska leda till inflation?

 3. Hej Andreas,
  Jag var med på Malmö-mötet om Basinkomst
  och har skrivit om det i Miljömagasinet.
  Fick några tidningar i går och vill gärna sända en till dig.
  Men jag vill vara helt säker på att jag skickar till rätt adress.
  Om du också har Magnus´, fotografens, adress,
  skulle det vara fint!
  Hälsningar
  Mimmi Zotterman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s