Grönsaksbiffar

Tid: 15 min + svällning (15 min) + stekning

Ingredienser:

ca 700g valfria grönsaker (rotfrukter rivs, broccoli etc. kokas och mixas etc).

1 ägg

1 dl ströbröd

 

Valfria smaksättningar, mängd och innehåll:

lök, sambal olek, örter, ärter osv.

 

Salt, peppar.

Mer ströbröd till panering

olja att steka i

 

Gör så här:

Blanda ihop allt och låt stå och svälla i minst 15 min. Forma en golfbollsstor boll och tryck ut i handflatan. Vänd i ströbröd. Upprepa med så många som får plats i pannan.

Stek i ganska mycket olja (är det för lite så får biffarna inte en gyllenbrun färg utan svartnar) tills de är gyllenbruna (ca 2 min per sida).

 

Servera med valfritt tillbehör, jag gillar klyftpotatis, sallad och kall sås. Smeten/färdigformade biffar går utmärkt att frysa för att steka senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s