Alvas sallad

Alvas sallad

Detta är ett recept som jag fått av min farmor, som passande nog heter Alva.

 

Tid: ca 20 min (beroende på om du river för hand eller med maskin)

Ingredienser:

½ vitkålshuvud (ca 1 kg)

3 morötter

1 liten gul lök, finhackad

1 dl äppelcidervinäger

1 dl socker

1 dl rapsolja

1 tsk salt

Gör såhär:

Koka upp vätskorna med socker och salt. Grovriv vitkål och morötter. När sockret löst sig i vätskan så låter du den svalna och sedan blandar du allt. Låt stå i kylskåp i ett dygn för att smakerna ska komma ihop ordentligt. Passar till det mesta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s