Klimatskolan

OBS!! Jag kommer inte att fortsätta med klimatskolan här utan har startat en ny blogg där jag presenterar mina ämnen, klimat ingår i geografi och har egna presentationer. Sidan kommer uppdateras men det mesta kommer att finnas innan terminen VT14 är slut. Länk till den nya sidan: Meijers presentationer.

Jag för en del resonemang om klimat och antropogen (mänsklig) påverkan. Det är en debatt som är infekterad och där forskare ställs emot varandra. Debatten brukar röra huruvida människan är den största anledningen till klimatförändringen (det finns de som menar att klimatförändringen är en myt och vilda spekulationer) eller inte. Det går att diskutera utifrån många aspekter och jag kan inte säga vart jag står i den frågan – försiktighetsprincipen bör dock spela in mer än den gör.

Vad jag däremot känner mig säker på är att vi påverkar vår miljö, lokalt, globalt och i varierande omfattning. Det är helt naturligt och vi skulle inte kunna leva utan att påverka naturen. Däremot är jag övertygad om att vi håller på att påverka i en så stor grad att vi inte längre kommer att kunna fortsätta vår utveckling på samma sätt och förvänta oss samma standard så mycket längre tid till.

De specifika delarna kommer jag att diskutera i mina inlägg och denna del är kommer främst vara som ett diskussionsunderlag samt skolmaterial för elever och lärare.

Till elever som letar information: Bloggen är ingen godkänd källa. Se det som en utfyllnad av det material ni har fått av er lärare. Att kopiera och klistra in är fusk och kan leda till att ni blir underkända. Använd gärna informationen men reflektera själva.

Innehållet baseras främst på det material som jag använt när jag undervisat i geografi på gymnasienivå, men här något mer allmänt. De bilder som är med kommer främst från en bok som heter Geosystems, vilken är huvudboken för naturgeografi på Stockholms Universitet.

Flera delar kommer att läggas upp. De är inte oberoende av varandra men en tematisk indelning kan fortfarande göras. Mot slutet, när informationen ligger uppe, så kommer jag att utgå från den för att skriva lite om hur det ser ut idag och försöka mig på någon form av riskanalys.

Då jag inte hinner skriva allt på en gång så kommer delarna att komma upp efterhand. i och med att delarna kommer på plats så kommer länkar mellan dem att upprättas så att det går att klicka sig igenom klimatet för att få ett sammanhang. Vissa begrepp är skrivna med Versaler mitt i en mening, vilket innebär att det är en länk eller kommer att bli en länk.

Vidare frågor kan med fördel ställas i kommentarsfältet eftersom det kan finnas fler som har samma fråga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s