Inlagd ”sill”

Ett mycket gott alternativ till den inlagda sillen. Veganskt och fantastisk!

 

Ingredienser:

1 Aubergine + salt (medlestor, större aubergine = mer av det andra…)

7 msk skånsk senap

2 msk

socker

1 msk vitvinsvinäger

1 dl rapsolja

½ dl havregrädde

 

Smak:

1/4 rödlök, finhackad

saltgurka, finhackad

dill eller dragon

salt

peppar

 

Gör så här:

 

Skala och skär Auberginen i ”sillbitar” gör dem ej för tunna. Koka i kraftigt saltat vatten i ca 5 min, slå bort vattnet och låt svalna. Vispa ihop senap, socker och vinäger. Vispa ner oljan i en fin stråle. Vispa ner havregrädden. Blanda med den nu svala auberginen. Salta och peppra och blanda i det som du tycker om av de övriga smakerna.

 

Man kan äta sillen direkt men den blir godare om den får stå till sig i några dagar (inte FÖR länge bara, det är havregrädde i). Förvara i kylen i glasburkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s