Majsbiffar med tomatsalsa

Tid: ca 20 min + stektid

Majsbiffar med tomatsalsa, severat med vitlökssås och grönsallad

 

Ingredienser:

3-4 dl majs

4-5 dl mjöl (jag byter ut hälften mot majsmjöl)

3 dl riven ost

2 tsk bakpulver

hackad gräslök

salt, svart- och vitpeppar

ca 2 dl mjölk (ev. lite mer)

olja att steka i

 

Tillbehör.

 

Tomatsalsa:

3-4 tomater (urkärnade och hackade)

½ rödlök, finhackad

½-1 finhackad vitlöksklyfta

Färsk koriander, hackad

olivolja

salt, peppar0

 

Vitlökssås:

ca 2½ dl gräddfil eller turkisk yoghurt

1 liten vitlöksklyfta, pressad

2 msk olivolja

salt, peppar

 

Gör så här:

Blanda först tomatsalsan, den blir god om den får stå någon timme. Sedan vitlökssåsen.

 

Blanda de torra ingredienserna (inkl. ost) i en bunke. Purea majsen (annars ”poppar” den, vilket gör ont – smaken förändras dock inte). Blanda i majs och kryddor. Späd med mjölk, tills degen är riktigt kladdig.

Stek gärna i en het teflonpanna (något mer än medelvärme), med mycket olja. Klicka i matskedsstora klickar i pannan. När du klickat i den sista så vänder du dem en i taget och pressar ut, den lilla stekyta som bildats gör att smeten inte fastnar på stekspaden. Vänd efter ca 2 minuter och stek klart på ”första” sidan.

Lämna en kommentar