Tid: ca 20 min + stektid
Majsbiffar med tomatsalsa, severat med vitlökssås och grönsallad
Ingredienser:
3-4 dl majs
4-5 dl mjöl (jag byter ut hälften mot majsmjöl)
3 dl riven ost
2 tsk bakpulver
hackad gräslök
salt, svart- och vitpeppar
ca 2 dl mjölk (ev. lite mer)
olja att steka i
Tillbehör.
Tomatsalsa:
3-4 tomater (urkärnade och hackade)
½ rödlök, finhackad
½-1 finhackad vitlöksklyfta
Färsk koriander, hackad
olivolja
salt, peppar0
Vitlökssås:
ca 2½ dl gräddfil eller turkisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta, pressad
2 msk olivolja
salt, peppar
Gör så här:
Blanda först tomatsalsan, den blir god om den får stå någon timme. Sedan vitlökssåsen.
Blanda de torra ingredienserna (inkl. ost) i en bunke. Purea majsen (annars ”poppar” den, vilket gör ont – smaken förändras dock inte). Blanda i majs och kryddor. Späd med mjölk, tills degen är riktigt kladdig.
Stek gärna i en het teflonpanna (något mer än medelvärme), med mycket olja. Klicka i matskedsstora klickar i pannan. När du klickat i den sista så vänder du dem en i taget och pressar ut, den lilla stekyta som bildats gör att smeten inte fastnar på stekspaden. Vänd efter ca 2 minuter och stek klart på ”första” sidan.