Palak Paneer

Palak Paneer

På bilden serverad med basmatiris, sallad och Roti.

Palak Paneer

Tid ca 35 min

Ingredienser:

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

4 cm ingefära (färsk)

2-4 gröna pepparfrukter

1 ½ krm garam masala

1 ½ krm riven muskot (mald funkar också)

5 dl grädde/havregrädde

ca 200 gram salladsost eller ca 300 g paneer/tofu (stek i sådana fall detta gyllenbrunt)

70-100 g babyspenat (färsk)

½ kruka koriander

smör till stekning

salt

Gör såhär:

Skala och skiva lök, vitlök och ingefära. Dela och kärna chilifrukterna. Fräs detta i smör utan att det får färg. Tillsätt garam masala och muskot. Häll i grädden och koka på svag värme i ca 10 min. Mixa allt till en slät sås (med stavmixer). Smaka av med salt. Grovhacka koriandern. Vänd ner koriander, spenat och ost/paneer/tofu.

Servera med ris, sallad och mjukt bröd.

Lämna en kommentar