Försäkringskassan del 4

Så, jag ringde alltså och undrade om jag hade uppfattad de regler som de rimligen borde ha tillampat verkligen gällde mig. Nu har försäkringskassan en benägenhet att ringa till en under de mest olämpliga tillfällen som erbjuds… Det samtal som berättade att jag inte hade rätt till någonting och att jag och min familj ska klara oss på 297 kr/dag (minus skatt) om jag ska vara hemma, kom när jag satt och körde bil medan Esse grät i baksätet.

Det samtal jag väntade på kom under vigselceremonin mellan min svärmor och hennes nya man. Även om jag var spänd på att få veta vad de sade så hade jag stängt av telefonen under ceremonin – även om jag kände på mig att det var just då som de skulle ringa.

När jag kom ut ur kyrkan och satte på telefonen igen så fick jag ett SMS som berättade att jag hade ett nytt meddelande på min telefonsvarare… Spännande. Jag ringer numret och hör:

”Eh.. Hej. Jag heter (h[e]ns namn) och ringer för att meddela att du är berättigad till beräkning enligt särskild beräkningsgrund. Det har gått ut en betalning till dig som jag kommer att göra ett tillägg på. Är det något du undrar så kan du höra av dig till kundcenter”.

Jag piskade dem så jävla hårt med deras egna regler. Regler som riksdag och regering har satt upp och som de inte följer trots att det står att det är försäkringskassans skyldighet!! Jag tjänade alltså ungefär 100 000 kr på att vara envis (utslaget på alla föräldradagar). 100 000 som den första telefonkvinnan inte ville att jag skulle ha, trots att reglerna var väldigt tydliga med att jag var berättigad till dem. Skämmes tamejfan!

Tack för pengarna! Nu ska vi säga hej till farbror JO (Justitieombudet/justitiekanslern) det blir nästa följetång. Även om jag inte vinner där så kommer telefonkvinna 1 att få en personlig anmälan där hennes kompetens som handläggare ifrågasätts – kan ju inte vara så kul… BRA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s