Pasta med morotssås (vegansk)

Tid: Ca 30 min

Så här blev det, bredvid är en liten vitkål/morotssallad (recept på den ligger längst ner i detta dokument).

Ingredienser:

1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

3 morötter, grovrivna

2 burkar krossade tomater

1 msk/tärning grösaksbuljong (pulver/tärning)

2½ dl havregrädde

Fryst, hackad persilja

Salt, peppar

olja

 

Gör så här:

Sätt på pastavatten.

Fräs lök och vitlök i olja, de ska inte ta färg. Tillsätt morötter, krossade tomater och buljong. Koka ca 15 min. Häll på grädde, persilja, salt och peppar. Låt koka ca 5 min till.

 

Servera med nykokt pasta (och parmesan om man inte är vegan)

 

Vitkål/morotssallad:

½ vitkålshuvud, grovt rivet

3 morötter, grovt rivna

1 liten gul lök (om man vill, går bra utan), finhackad

 

1 dl av varje:

Äppelcidervinäger

Rapsolja

Socker

 

1tsk salt

Svartpeppar

 

Koka upp vätskorna och sockret/saltet. När det svalnat så blandas lagen med grönsakerna och smaksätts med svartpeppar. Låt stå i kylen någon dag för bästa smak.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s