Pellesushi

Tid: 20 min + blötläggningstid 25 min

Pellesushi

Ingredienser:

4 dl grötris

4 msk risvinäger

4 msk socker

avokado

syltad ingefära

japansk soja med wasabi

omelett (recept nedan)

Gör såhär:

Blötlägg riset i minst 25 min. Häll av vattnet och tillsätt 4 dl nytt vatten. Koka färdigt under lock (ca 15 min). Lufta 5 min och blanda i risvinäger och socker.

Omelett:

3 ägg

½ dl mjölk

1 dl vatten

salt, socker (en nypa av varje), wasabi (en liten klutt), japansk soja (en skvätt)

Matolja

Blanda samman ingredienserna och stek gyllenbrun i oljan, på båda sidorna.

Lägg riset i botten på en skål. Servera med avokadoklyftor (och andra grönsaker för den som vill), ingefära och omelett. Doppa i wasabikryddad soja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s