Jävla bidragssnyltare!

Vi har i dagarna sett att nyanlända trebarnsmammor får väldigt mycket pengar så fort de sätter vin fot i Sverige. Främst är det Fria Tider som skriver om detta, med stöd av en bloggare, Stefan Lindgren. För att personen ska få detta stöd så krävs att kvinnan gör detta:

 • Fly från ett land utan hjälp med tre (små?) barn.
 • Ansöka om alla bidrag som passar in på henne.
 • Få alla bidrag som passar in på henne (riktigt klurig även för den som planerar).
 • Uppfostra tre barn samtidigt som hon är med i Arbetsförmedlingens etableringsplan.
 • Lär sig Svenska på 15 månader (så bra att hon klarar SFI-utbildningen).
 • Skaffar eget boende (som hon måste betala för att få bostadsbidrag).
 • Inte träffa någon som kan hjälpa till med försörjning eller bostad.
 • Får pengarna att räcka till, då bidragen inte är permanenta

Jag har skrivit om detta tidigare: Nyanlända trebarnsmammor? De perfekta företagsledarna!

Det finns även en kortare artikel hos Motargument i ämnet.

Den som är lite listig kan ju räkna ut att det inte är så många (om någon) som faktiskt får dessa bidrag – vilket ställer mig frågande till hur det kan bli en så stor nyhet. I normalfallet får en familj runt 10 000:- per månad. Detta skulle innebära att några får lite mer. De som kämpar riktigt mycket (det är ju inte prestationslöst). Säg 13 000:- mer. Rimligtvis är det (och då räknar jag mycket högt) 2-3 stycken per år som klarar av, och passar in, för att maxa dessa bidrag (jag tror inte att det är någon). Det ger ca 500 000:- i extra utgifter. Per år. Till de som verkligen kämpar för att integreras, samtidigt som de, på egen hand, uppfostrar tre barn.

Nåväl. Dags att kolla på det riktiga myglet.

Hos övre medelklassen och överklassen. De flesta är inte direkt skyldiga, då de får dessa bidrag utan att lyfta ett extrafinger. Jag talar naturligtvis om alla extramiljarder som pumpas ut från skattekistorna till kräftskivor, designmöbler och extrabilar. Jobbskatteavdrag, skattereduktioner och diverse andra bidrag (reduktioner av skatt) som höginkomsttagare har för att skatten ska vara låg och staten ska kunna fortsätta kränka de mänskliga rättigheterna på landets äldreboenden, för pensionärer, ungdomar och andra som behöver ett socialt skyddsnät.

Att samhället skapats för de som har mest bör inte ha undgått någon. De som har bostadsrätt får en skattereduktion på 30 % av sin skatt (förutsatt att de har lån och ränta som backar upp, vilket gäller de allra flesta). Sen har vi jobbskatteavdrag (max 1825:- per månad).

Något ni kan fundera på är varför en person som tjänar under snittet inte har får göra ROT-avdrag (en beräkning där en person med inkomsten 22 000:- per månad är berättigad till 36 148:- i ROT – inte 50 000)? Varför ROT-avdrag inte gäller dem som bor i hyresrätt (eller för värdarna så att hyresgästerna inte behöver få lika dyra hyreshöjningar vid renovering)?

När de som tjänar mest inte längre skattar procentuellt, utan mycket lägre så faller välfärden. Då finns inga pengar kvar. När vi tar pengarna till de behövande, från de behövande så faller välfärden. När vi tillåter ett uttag av våra skattepengar, i summorna hundramiljardersklassen, så är det inte konstigt att klyftorna ökar, välfärden faller, segregationen ökar och främlingsfientligheten får fotfäste. En fortsatt politik som fokuserar på att rikare ska bli rikare kommer, logiskt sett, se till att fattiga blir fattigare. Precis i Alliansens anda. Tyvärr har vi ett ”vänsterblock” som i mångt och mycket har skiftat färg till ljusblått (S och MP).

Annonser

7 thoughts on “Jävla bidragssnyltare!

 1. Reblogged this on IslamInfoOchBrott and commented:
  Inte klokt hur dessa nyanlända roffar åt sig så fort dom sätter ner fötterna på svensk mark, samtidigt som våra egna pensionärer ska få sänkt pension!! Släng ut dessa kravmaskiner innan det blir väpnad revulotion!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s