Världens hårdaste arbete

Utmaning? Se hit!

Har du vad som krävs för världens hårdaste arbete? Anser du att du är en hårding? Ansök snarast.

Kvalifikationer:

Vi ser helst att du är stresstålig och aldrig förlorar kontrollen totalt. Du ska kunna hantera flera situationer samtidigt utan att du eller någon i din omgivning skadas av din handlingar. Alla sysslor inom hemmet skall kunna utföras under konstant stress och hög ljudvolym. Även utanför hemmet ska du klara av att interagera med människor som inte har den minsta erfarenhet av vad ditt arbete innebär, utan att vara en påfrestning för dem.

Du bör vara pedagogisk och tålmodig, då du skall kunna förklara samma sak, för samma person/-er, flera gånger om dagen, varje dag. Under tiden du lär ut så bör du vara beredd på att helt byta spår och ägna din fulla uppmärksamhet åt ett annat håll, detta gäller faktiskt alla sysslor inom arbetet – och utanför det.

Vi ser helst att du kan ställa upp med kort varsel och befinner dig i tjänst närhelst det behövs, oavsett om du är ute och roar dig med dina vänner, ser på tv eller helt enkelt bara vilar/sover.

Arbetsbeskrivning:

Du kommer att känna dig osäker på ditt agerande under stora delar av arbetets gång, så länge du reflekterar över hur du agerar, på det stora hela, så känner vi oss trygga med att anställa dig. Ombytliga situationer kan behöva styras upp med rutiner. Tråkiga, handfasta och dagliga rutiner – som inte kan förändras.

När du börjar känna dig bekväm i situationen så kommer det mesta att förändras så att du aldrig kommer att veta vad som händer härnäst. Dock förändras arbetsuppgifterna över tid, då ditt arbete inledningsvis kommer att bestå i korta men högfrekventa insatser – för att övergå i lite mer lågfrekvent arbete med lite tyngre uppgifter.

Lön:

Lönen är rörlig, mest baserad på hur mottaglig du är för att ta emot den. När du orkar göra det så kommer du att vara lyckligare än du visste var möjligt.

Låter detta intressant?

Ansök idag på: http://www.föräldrarärbäst.nu för att bli förälder du också!

Edit: länken ovan är inte en riktig länk, det är ett skämt (ser att ganska många har klickat på den) :).

Annonser

2 thoughts on “Världens hårdaste arbete

 1. När min generation växte upp, var de övervägande mammorna hemma(hemmafruar) och papporna arbetade. När det gällde ekonomi i hemmen .så gick pengarna att betala hemmets utgifter, blev det över, då fick barnen, sina möjligheter att få de prylar, de önskade sig.
  Nu går pengarna i första hand till barnens önskemål och krav. Sedan får vuxna stå tillbaka och vänta senare.
  Det är det dåliga samvetet, som gör att barnen , får sina krav uppfyllda.

  Curlingföräldrar har en vilja, att (över-)engagerade vuxna som vill göra livet perfekt för våra avkommor ,vi lämnar och hämtar och skjutsar och fixar problemen och shoppar leksaker i det oändliga, samtidigt som vi lider av dåligt samvete av att inte räcka till.

  Många föräldrar verkar känna sig pressade i sin föräldraroll. Med tanke på hur många timmar barn och föräldrar är skilda åt under vardagarna så gör föräldrarna därför sitt yttersta för att göra det så bra som möjligt för sina barn och sitt eget dåliga samvete. Ingen ska kunna anklaga oss för att inte vara goda föräldrar, verkar drivkraften vara.
  Det kan vara ett medelklassfenomen. Curlingföräldern är ju i regel väldigt engagerad i sina barn, men de här mammorna och papporna behöver få syn på att följden av allt positivt, de gör för barnen inte alltid har positiva konsekvenser. För lite motstånd är inte nyttigt.
  Curlingföräldrarna måste våga släppa ut sina barn i livet och låta dem möta allt vad det innebär. Annars får barnen ta desto hårdare smällar som vuxna.
  I skolan har lärarna svårt att hantera de allt starkare föräldraviljorna.

  Den nya tidens föräldrar är att vi i vår strävan att göra livet så bra som möjligt för våra barn har fått betala ett mycket högt pris, förlusten av respekt.

  Man kan konstatera: aldrig har så många barn haft så mycket frihet som de har svårt att administrera. Aldrig har barn varit så rika. Varje barnkammare liknar en leksaksaffär. Men barnen är inte tacksamma. Snarare tvärtom. Det som kommer lätt, försvinner lätt. Prylar blir man inte lycklig av. De får man ont i fingret av!
  När man bara ska njuta, när lusten styr allt, så blir man inte lycklig.

  Det gäller att hitta till det sunda förnuftets barnuppfostran. Det räcker inte att vara god, utan vi måste välja våra gränser.
  Frånvaro av uppfostran är ett stort problem. Man kan inte köpa sina barn eller sin frid. Det fungerar inte så. Man ska inte vara rå eller vild, men konsekvent och framför allt mena det man säger. När de är små ska man flytta barnet dit man menar. Att lära genom att göra. Handling ger förvandling. Vi ska visa vad vi menar inte bara snacka.

  Vi föräldrar påvisa dem att det är vi vuxna som bestämmer, att vi tar ansvar.
  De finns alltför många föräldrar förhandlar om allting från 2-3-årsåldern. Föräldrar måste göra klart för sig vad som inte kan förhandlas.
  Nutidens curlingföräldrar är ofta så upptagna med att vara effektiva att de tänker på de
  minuter de kan spara i ögonblicket i stället för att lära barnen att göra sina mackor själva och låta dem spilla mjölk ett tag så att de lär sig för framtiden.
  Curlingföräldrar blir hemsamariter. Utan lön. Det blir för mycket omsorg på för många områden. Desto mer omsorgskrävande blir ungarna också. Man kan inte älska sina barn för mycket, men man kan ge dem för mycket service.

  Ett exempel när en mamma. Tillsammans spelade de Fia. Plötsligt säger sonen: ”Jag är törstig!” Då tänkte man att hon skulle säga ”gå och hämta lite vatten” och att vi skulle vänta med att spela vidare. Men hon sa: ”vänta lite tills jag har flyttat min pjäs så ska mamma gå och hämta något till dig.” Sen reste hon sig upp och sa: ”Vad vill du ha?”.
  Vad har vi? frågade sonen.
  Äppeljuice, apelsinjuice, fläderblomssaft, mjölk, chokladmjölk, svarade hans mamma vänligt.
  Finns det inte Coca-cola?
  Mamman beklagade att det inte fanns någon läsk.
  Då vill jag ha chokladmjölk. Och den ska vara varm!

  Det tar lite tid om den ska vara varm, svarade mamman vänligt.
  Skynda dig! ropade sonen tillbaka.

  Om du hade frågat mig så skulle jag ha sett till att han hämtade ett glas vatten själv. Killen var sju år gammal.
  Vi tror att bara vi är goda och snälla och behandlar barnen som likvärdiga så blir de lyckliga. Så hänger det inte samman. Alltför många barn behandlas som om de var små vuxna.

  På ett sätt har barn aldrig haft det bättre än nu, på ett annat kan man säga att de aldrig haft det svårare än nu. Vi ger för små barn för stor frihet. Vi frågar hela tiden: Vad vill du äta? Vilka kläder vill du ha? Vad vill du leka?
  Föräldrar måste ta de där konflikterna. Om vi för fredens skull undviker konflikter lär sig barnen aldrig att lösa några.
  När de små änglarna sen blir tonåringar har man bara att be till Gud att man ska kunna få dem att lyssna på en.
  Lärarna har massiva problem i dag. Vi vuxna väntar för länge med att bli auktoriteter.
  Barnen är inte våra kompisar. De har många kompetenser, men de är inte kompetenta. Att säga det är bara att hälla bensin på en brinnande bål. Att vara kompetent är att kunna styra sina känslor, vänta på sin tur, ta ansvar. Det kan inte barn och det ska de inte behöva kunna. Barn vill ha sina behov tillfredsställda nu. Vad vi behöver är kompetenta vuxna.

  Lennart.W

  • Hej Lennart,

   Det är alltid svårt att generalisera, varför jag skriver: ja, nej, kanske… 🙂

   Nu skrev jag om uppgiften att vara förälder, vilken är svår oavsett hur föräldern agerar (curlar eller inte) eftersom de kommer att hantera sina barn i olika åldrar (det ”curlade” barnet kanske blir skitjobbig som vuxen).

   Det jag vill tillägga är att det finns attribut som den äldre generationen (numera far-, och morföräldrar) anser som självklara medan det inte finns något som säger att det är bättre för barnen (ex. Tystnad och total åtlydnad gentemot auktoriteten). Att lära sig resiliens och argumentation gynnar barn bättre än lydnad, så länge föräldern känner sig nöjd med sitt beslut (ex. Vill du bada innan eller efter maten? – frågan om bad är redan beslutad med barnet får välja tid).

   Sen finns mycket som har förändrats sedan 50-talet. Kvinnan var hemma och drog det tunga lasset medan mannen var borta och drog det tunga lasset (beror ju på vem en frågar)… Barnen fick mer ”hänga på” än nu eftersom vi har mer tid att ägna åt våra barn än tidigare.

   Jag kan gå på längre och tar kanske upp detta när jag har en riktig dator. Men några korta saker:

   Vuxna vet inte bäst i alla lägen, vilket kräver att vi lyssnar på och respekterar barnen.

   Hemmavarande föräldrar kan vara bra men kan hämma barnets sociala utveckling.

   Samtliga vårdnadshavare (eller annan vuxen) ska ha möjlighet att vara hemma, inte bara den som tjänar minst.

   Som förälder behöver vi inse att vi behöver må bra för att fungera som bra förälder.

   Det finns tillfällen då barnets frihet/valmöjligheter måste kränkas därför att det är i barnets bästa intresse (klokhetens godhet – en etisk princip).

   Vänligen
   Andreas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s