Sexbrottslingar i svensk skola!

Borde det inte vara omöjligt för en person som är dömd för sexualbrott att arbeta i skolan? Visst kan vi tycka att en person har sonat sitt brott när straffet är utmätt och avtjänat, men att denne sedan skall kunna komma ut och arbeta med barn verkar något makabert.

BO, Skolverket och Skolinspektionen har reagerat efter att en utomstående granskning har gjorts där det visar sig att ett hundratal personer, dömda för sexualbrott, arbetar i skolor. Nu är det inte bara jag som tycker det, även FN tycker att Sverige har en felaktig lagstiftning i ärendet. Vissa saker kanske inte behöver dras i långbänk utan kan beslutas med sunt förnuft, direkt.

DN skrev en artikel om det (då det tydligen var de som gjorde granskningen).

”Det är tillåtet att anställa personer som är dömda för sexualbrott i Sverige. Det är något som FN kritiserat oss för och jag håller med om att det borde finnas ett anställningsförbud mot dem som begått den typen av brott” – Barnombudsmannen

Vi har en hel del bisarra lagar i Sverige, som tidelag och att det är förbjudet att köpa sex – men inte att sälja sex…? Däremot har någon tagit sig tid att skriva ner en lag om att eventuell ersättning för organdonation skall vara skattebefriad…

Självfallet kan vi inte veta vad som ligger bakom ett brott. När det gäller sexualbrott verkar det vara så svårt att få någon fälld att domaren skall behöva sitta och se övergreppet ske för att dom skall falla. Har någon blivit dömd för sexualbrott så är det rimligt att anta att brottet faktiskt har begåtts. Jag är så misstänksam och rädd om mina egna barn att jag tycker att lagen som förbjuder sexualbrottslingar från att arbeta med barn borde ha införts för länge sedan. Ibland är makten helt efterbliven.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s