Nyanlända trebarnsmammor? De perfekta företagsledarna!

Jag kommer att förklara varför jag tycker att nyanlända ensamstående kvinnor med barn bör bli anställda som företagsledare. Varför de har den kompetens som krävs för att driva detta land framåt. Enligt logiken i detta så bör vi få hit så många som möjligt, så fort som möjligt om det är utveckling vi vill ha. De verkar nämligen ha krafter, möjligheter och förmågor som vi vanliga dödliga inte besitter. Följ med på resan mot framtidens Sverige – ett Sverige där de mest kompetenta har ledande positioner.

Det finns många exempel på hur verkligheten vrids så att den ska passa in i den främlingsfientliga mallen. Syftet verkar vara att visa de ”ovetande” svenskarna om hur ”verkligheten” eller ”sanningen” ser ut. Att bara påpeka att informationen inte stämmer verkar inte fungera, eller att ”sanningen” kan behöva en lite hjälp på traven av något som bara kan betraktas som lögner. Innan jag går in på huvudfallet så ska jag ge några exempel.

Sidan ”Inte rasist men” publicerade igår (19:e feb) denna granskning. Den visar hur Avpixlat har iscensatt en film för att visa hur en svensk pojke blir slagen av en invandrare. Sant eller inte, det spär på myten – med hjälp av lögnen.

SDU gjorde en film om hur det var på ett asylboende:

Det finns andra bilder av hur det kan vara på asylboenden, men de är ju inte skapade av ”sanningssägarna”:

Och mycket mycket mer…

Vad jag kommer att fokusera på är ett inlägg som har bemötts, stötts och blötts när det gäller hur mycket en ensamstående kvinna med tre barn kan få när hon kommer till Sverige. Enligt en beräkning som verkar ha ”god” grund (eftersom den ses på som sann) ligger kring 21 500:-. Denna beräkning är på 21 810:- men den är något felaktig enligt alla. Den har bemötts av Fredrik Malm och genom Försäkringskassan:

Bidrag HB

Beräkningen ser ut som följer (det står att det gäller ”kvinnor” vilket kan tolkas som att detta är gängse norm):

”6 510 kronor i etableringsersättning

4 500 kronor i etableringstillägg

4 500 kronor i bostadsbidrag

3 754 kronor i barnbidrag

2 546 kronor i underhållsstöd

= 21 810 kronor i månaden skattefritt.”

samt att den som skrev detta också menar att:

”259 200 kronor i retroaktiv föräldrapeng från det att barnet föddes, oavsett i vilket land det är fött. Hon kan själv välja i vilken takt föräldrapengen ska betalas ut. Exemplet är baserat på den lägsta ersättningsnivån om 180 kronor per dag under 480 dagar per barn.”   – länk

Det är nu vår historia kan börja.

En kvinna, som har tre barn och ingen annan vårdnadshavare för barnen kommer till Sverige och skall ”integreras”. För att göra det får hon etableringsersättning, en summa på 6510:- (som mest) som hon kan få när hon genomgår en handlingsplan hos Arbetsförmedlingen, den är alltså prestationsbaserad. Hon kan också, om barnen är över 11 år, få etableringstillägg. En summa på, som mest, 4500:- (1500:- för varje barn över 11 år, är barnen under 11 år så gäller 800:- per barn). Har kvinnan en bostad som hon betalar minst 5700:- för så kan hon få bostadsbidrag på 3900:- (länk). Hon får då inte bo med någon annan än sina barn, gör hon det eller frångår Arbetsförmedlingens etableringsplan så minskar bostadsbidraget. Vi kan lägga till barnbidraget också, det är ju något hon har rätt till.

Så… Var är vi? 4500+6510+3900 +3754 = 18 664:-

Inte illa för en nyanländ kvinna, ensamstående med tre barn som ingår i en etableringsplan och gör det hon ”ska”.

Sen var det underhållet. För att beräkningen ska stämma så kan hon bara få stöd för två av barnen (1273:- per barn), skulle hon få det för tre barn så försvinner etableringstillägget för det tredje barnet och blir 3000:- (en diff på 227:- mot att göra på detta sätt). Men hon har självfallet stenkoll på detta och söker enbart för två av sina barn.

18664:- + 2546:- = 21 210:- (jag hittade andra uppgifter gällande bostadsbidrag, det är därför siffran inte stämmer med exemplet).

Sen hade hon en kvarts miljon att kassera in i retroaktiv föräldrapenning. För det första så förutsätter det att hon har varit i Sverige i 480 dagar och att alla barn är under 8 år. Kan vara bra att läsa från sidan 77 i regeringens information, här.

Nåväl. Antingen så får hon ingenting eftersom hennes barn är för gamla (hon kan komma barnlös och få barn i Sverige men jag tror att någon form av partner kan vara nödvändig för det, vilket gör att bostadsbidrag och underhåll försvinner). Ska hon få dessa pengar så måste hennes barn vara under 8 år (ska det utbetalas retroaktivt så har hon inte fått dessa pengar tidigare trots att hon bott i Sverige i 480 dagar – utan föräldrapeng). Hon blir också av med 2100:- per månad (700:- per barn i etableringsstöd eftersom summan 800:- gäller för barn under 11 år och inte 1500:-).

Det tillägg som gäller för SFI är när hon har klarat SFI-utbildningen inom 15 månader från folkbokföringsdagen, som en morot.

För att denna kvinna ska nå dessa 21 500:- (eller 19 400:- om barnen är under 8 år och hon får då en retroaktiv föräldrapenning) så måste hon:

  • Fly från ett land utan hjälp med tre (små?) barn.
  • Ansöka om alla bidrag som passar in på henne.
  • Få alla bidrag som passar in på henne.
  • Uppfostra tre barn samtidigt som hon är med i Arbetsförmedlingens etableringsplan.
  • Lär sig Svenska på 15 månader (så bra att hon klarar SFI-utbildningen).
  • Skaffar eget boende (som hon måste betala för att få bostadsbidrag).
  • Inte träffa någon som kan hjälpa till med försörjning eller bostad.

Bara att uppfostra tre barn på egen hand är rätt tungt. Att göra det i ett nytt land där en inte kan språket, har ett boende eller någon trygghet verkar än svårare. Att få förskoleplats (för att kunna få tid nog till etableringsstöd och SFI) snabbt och kunna fokusera på de uppsatta målen är något som verkligen skulle vara en tillgång för samhället.

Denna kvinna (det verkar ju som att det är norm för nyanlända kvinnor med barn) har ju ett CV som skulle intressera vilket storföretag som helst. Antar någon att detta är normen för flyktingar så förstår jag att folk är rädda, den drivenheten och kompetensen är svår att matcha.

Varför skriver folk om detta då? Om det inte finns någon verklighetsförankring och om uppgifterna har blivit dementerade från flera håll. Hur kan det vara så att det är dessa personer som sitter på ”sanningen” och vi andra som ”inte fattar vad som händer”? Det är vad som setts tidigare. Det är propaganda. Problemet för mig är att jag är så kritisk mot detta att jag får svårt att sålla (och då är jag medveten om att propagandan finns) propaganda från korrekt nyhetsrapportering. Jag kan inte påstå att jag står okritiskt till gammelmedia, de har sin agenda styrda av multinationella företag (bland annat annonsplatser) och liknande faktorer. Den media som till stor del publicerar rapporter om de negativa sidorna med invandring är jag dock mycket skeptisk till. Jag har läst en del av det som står på några av dessa sidor och en del stämmer till fullo, men långt ifrån allt. I vissa fall är det som med detta exempel, för svårt att sätta sig in i för att avgöra om det är en lögn eller inte (det var därför jag gjorde det). Söker du på ”nyanländ trebarnsmamma” (kanske bara funkar med Chrome) så kommer du att mötas av flera ”nyhets”sidor som grundar sina påståenden på det jag just gått igenom.

Min uppfattning är knappast att det är dessa som har kännedom om ”sanningen”, snarare tvärtom. De jobbar efter en agenda. Att så split och hitta en syndabock. Ändamålen helgar medlen och fabricerade nyheter går bra, så länge de stärker propagandan.

Migrationsinfo finns information om vad flyktingar har rätt till och jag har tidigare skrivit om det.

 

 

One thought on “Nyanlända trebarnsmammor? De perfekta företagsledarna!

  1. Ping: Nyanländ trebarnsmor: framtidens ledare! | Motargument

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s