Varför diskrimineras SD?

När jag läser sidor som Vita Kränkta Män (Facebooksida), Inte Rasist Men och andra sidor som gör sig lustiga över de galenskaper som våra vardagsrasister sysslar så upptäcker jag en sak. Det är mycket fokus på att SD diskrimineras, enligt många som skriver fördelaktigt om partiet. Är det så konstigt? Det är inget ”nytt” parti. Bara genom att kolla snabbt på Wiki (eller SD:s hemsida) så kan vi läsa att partiet funnits sedan 1988…

Den historia som partiet har skall inte synas, det är inte riktigt bra. En statsvetare, Karl Gauffin, har skrivit en artikel på Newsmill om SD: länk

Ett citat från artikeln:

Till skillnad från samtliga andra riksdagspartier som ger utförliga beskrivningar om ursprung, förankring, utveckling och historiska kopplingar ter sig Sverigedemokraterna tämligen ovilliga att diskutera sin historia. Detta borde föranleda andra aktörer i offentlig debatt att i större utsträckning göra det åt dem.”

Vi kan också i media se rapporteringar från hur politiker (inte sympatisörer, utan människor med någon forma av makt) gör uttalanden som är direkt rasistiska (järnrören orkar jag inte ens länka till):

Lars Isovaara:

Två poliser som kom till platsen följde Isovaara in och blev vittne till hur han enligt uppgift förolämpade vakten med anspelningar på dennes invandrarbakgrund, spottade i luften och gjorde grisljud.

Det visade sig sedan att Isovaara glömt sin ryggsäck på krogen.” – Länk

Dennis Ek:

Hjärtat skriker: Jag vill totalförbjuda Islam, kriminalisera den muslimska tron och straffbelägga all muslimsk verksamhet i hela världen” – Länk

Sven Holst:

”Det ligger i blodet hos vissa folkslag, döda och inge respekt”.

”Vad i helvete gör araber i VÅRT LAND?”.

”Ännu en brottsbenägen parasit med arabiskt blod!”. – Länk

 

Vad vill jag säga med detta då?

Det finns människor som röstar på SD för att ”röra om i grytan” eller för att de är ”missnöjda” med regeringen. Att röra om i grytan genom att rösta på människor med denna etik är direkt konstig. Att SD skulle stå emot etablissemanget stämmer inte heller eftersom SD röstar som Alliansen i de flesta frågor:

” I de 235 fall där SD har varit vågmästare har man enbart röstat emot regeringen 19 gånger. Alltså har man valt att rösta så att regeringens förslag vunnit 216 av 235 gånger.” – Länk

Att det framkommer så många rasistiska tillmälen från SD-politiker är inte så konstigt. Det är ju grundiden med hela partiet. Att rösta på dem är att rösta på de personer som jag ovan citerat. Svårare än så är det inte. Vill en ha en fungerande välfärd så är det knappast SD som är rätt val. De blir diskriminerade för att de väljer att stå för åsikter som går emot de flestas värderingar. Det är klart att det finns människor som delar värderingarna, de ska ju få komma till tals de också – det är ett fritt land där åsiktsfrihet råder. Det kan docka vara bra att veta vilken åsikt som stöds i och med vilken lapp som läggs i valurnan.

De stora bovarna är dock Alliansen. De har kunnat komma undan mycket eftersom SD har tagit den stora smällen från media. Det börjar bli dags att flytta fokus. Invandringen är knappast det största problemet. Integrationen är ett problem som har sin grund i socioekonomiska faktorer (bland annat), vilka alliansen knappast arbetar för att lösa. Fokusera på de som har makt. Fokusera på de som har ökat klyftorna. Fokusera på de som för dagens politik. Fokusera på Alliansen. SD och alliansen går ju hand i hand (även om Alliansen gärna förnekar detta, säkert också SD på sina håll) så det gynnar knappast förändringen att rösta åt samma håll som det en är missnöjd med.

Annonser

4 tankar om “Varför diskrimineras SD?

  1. Ping: När normaliserades intolerans? | Världen, politiken och miljön

  2. Ping: Nu räcker det med daltandet! | Världen, politiken och miljön

  3. Ping: En rasistisk koalition (eller kollision) | Motargument

  4. Ping: När normaliserades intolerans? | Motargument

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s