Min rädsla för de främlingsfientliga bloggarna

Ibland händer det att jag går igenom den läsare som finns på WordPress. Det slår mig hur många bloggar det finns som slår mot invandring och islam. Tror att det är en av anledningarna till att jag tycker att internetklimatet har blivit skrämmande. Jag har förvisso inte brytt mig om bloggar så mycket innan jag började skriva själv. Mina åsikter har kommit ut i de diskussioner som jag har befunnit mig i, utanför dator och internet.

Jag ser hur somliga kommenterar dessa bloggar och blir påhoppade från alla håll och kanter. Självfallet bör varje människa få säga vad den vill. Skriva vad den vill och nära vilka åsikter den vill. Det är en rättighet och en nödvändighet för att vi ska kunna utvecklas på ett fredligt sätt. Samtalsklimatet på dessa bloggar är dock skrämmande. På riktigt.

Många av dem som skriver kommentarer och bloggförfattarna är dock inte så intresserade av vad de som inte tänker som den tycker, tänker och menar. De har, likt nyreligiösa, sett sanningen där det inte finns utrymme till kritik. De som kritiserar förstår inte. De vet inte vad sanningen är och vill bara inskränka på ”yttrandefriheten”.

Jag skrev ett inlägg på min gamla blogg när SD kom in i riksdagen. Det är fortfarande aktuellt så jag klistrar in det här:

Sverigedemokraterna – från sekt till samfund

Vi är alla medvetna om att vi har ett åttonde parti i riksdagen. SD. Ingen vill kännas vid att man röstade på dem, ingen vill kännas vid att de är verkliga, ingen vill kännas vid att SD faktisk har reell makt. Men så är det.

Sverige vill gärna utmåla sig som ett land som inte tar ställning i krig (ja inte nu då då vi övergick från neutralitetsdoktinen till solidarietsdoktrinen). Vi är goda och tycker om våra medmänniskor… De som inte gör det ses på med fasa, de håller sig för sig själva och skanderar på sina egna möten bakom lyckta dörrar… eller?
NSD, ND, SD etc. har inte blivit tagna på allvar. Inte tidigare, inte nu. Generationsskiftet har dock skett. Partier och grupperingar som tidigare varit högljudda och samhällskritiska, egenartade och exkluderade har tagit mark i de sociala salongerna – med vårt samtycke.
Den gamla sekten, som sågs på med förakt, har fått ett nytt ansikte. Jimmie Åkersson. SD är nu ett städat parti, ett parti som tar sakfrågorna, som gör skuggbudget, som arbetar enligt alla regler som krävs för att få vara med och påverka i den riktning de vill. De är inte längre så kontroversiella (Tobias Billström (M)), de låter inte så farliga och de orsakar inte längre de största skandalerna (Juholt, Bildt). Vi lyssnar på vad de har att säga, de är en del av vår vardag.
Från att ha varit ”ett nytt främlingsfientligt parti” till att ha blivit SD med svenska folket. Kanske lite tokroliga (rapporter från systembolaget och Almedalsvedckan), men numera hemtama. Vi har vant oss vid SDs närvaro. De är inte längre de ”farliga”, media lyssnar på vad de säger, de får ta plats – de har en scen.
Sekten Sverigedemokraterna har blivit ett samfund i folkhemmet: Riksdagspartiet Sveriedemokraterna!
”Welcome to the world of tomorrow”
EDIT: I orginalinlägget nämndes Petzäll men jag har, efter hans bortgång och av respekt för honom som människa, tagit bort hans namn från texten.

2 thoughts on “Min rädsla för de främlingsfientliga bloggarna

 1. Främlingshatet, eller misstänksamheten, kommer upp till ytan mer eftersom man konfronteras mera med det ”främmande” i vår tid. Men osäkerheten/rädslan för främlingar är gammal. Inte bara i sverige. Orsaken är naturligtvis i första hand okunskap, samt en känsla av att tillhöra en grupp, vi mot dom. Man får en identitet, gemenskap….. Jag hittade din blogg pga. en kommentar . Vi har uppenbarligen en hel del gemensamt, tex. att folk har själva valt den regering vi nu har, två ggr. dessutom. Folk har den regering dom förtjänar, tror jag platon sa… Välkommen till min blogg !

  • Hej Kalebass,

   Din kommentar hade tydligen hamnat i ”slasken” tack WP. Men nu är den upplockad =).

   Jag har läst lite på din blogg men inte kommenterat än, kommer dit…

   Tack för kommentaren, vi verkar dela flera åsikter – trevligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s