Vårt haltande samhälle

Det är väl ingen större hemlighet att det finns områden i Sverige som inte fungerar som de ska. Två av dessa områden är vissa förorter, där försörjningsstödet är riktigt högt (nästan 5 % av befolkningen) och vissa skolområden där elever inte blir godkända i den allmänna och skolpliktiga skolan. Kan vara så att det i vissa områden hänger ihop.

Det finns en mängd olika saker som behöver göras för att få bukt med detta, som att synliggöra vilka resurser som skulle kunna göras – gärna på statlig nivå, sedan helt enkel prova att genomföra dessa. De som styr i olika kommuner och som sitter i regeringen (i detta fall integrationsministern) tycker hellre att de områden som behöver hjälp att resa sig måste visa att de förtjänar det.

När det gäller pengar till förorten så resonerar man såhär och när det gäller skolan så låter det såhär.

Att både områden och skolan först skall behöva prestera för att sedan få ökade resurser är så bakvänt att jag undrar vad den som kom fram med förslaget egentligen har rökt? Det leder mig in på missbrukare där devisen brukar vara: ”de skall vara drogfria innan de får hjälp med drogerna”…?

Är detta den linje som både S och M vill hålla så är det inte konstigt att vi har en dåligt fungerande integrationspolitik och en haltande skola – det är ju dessa som har styrt Sverige under hela vår ”demokratiska” tid.

Ett tips från mig: Skapa förutsättningarna först. Utvärdera resultatet sedan. Kostnaden i det långa loppet lär bli mindre än om den trasiga integrationspolitiken, hand i hand med en segregerande socialpolitik och en fruktlös skolpolitik skapar detta:

  • Ökad rasism
  • Ökade sociala klyftor
  • Lägre kompetens inom alla områden
  • Ökat missnöje
  • Ökade fördomar
  • Strejker
  • Hatbrott
  • Lägre tolerans mot medmänniskor

 

Men vad vet jag. Det kanske är så att det måste gå sönder helt och sedan byggas upp från början, det är ju så omodernt att laga saker nuförtiden…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s