Svenska folket har röstat på detta

Tror jag har berört detta förut. Tror att detta är allmän kunskap. Men jag har mina tvivel eftersom det verkar finnas människor som inte vet. som inte vet hur vissa saker hänger ihop.

Det finns kritik och missnöje mot att vissa människor kan köpa läxhjälp till sina barn och få skattereduktion från staten. Det ökar segregation och de som redan har fördelen av att ha föräldrar med god ekonomi får ännu större fördelar i skolan medan de som inte har denna fördel kommer att än mer hamna efter än de gör idag. Det som gör denna segregation möjlig heter RUT-avdrag. Något som togs fram av Centern och klubbades igenom av alliansen ett år efter valet.

Svenska folket har röstat på detta.

Fredrik Reinfeldt har inte hymlat om att de ville strama upp i arbetslinjen. Uppstramningen är sänkt a-kassa, FAS3 och liknande arbetsmarknadsåtgärder. Det ska löna sig att jobba. Det är moroten. Piskan är att du blir mindre värd som medborgare om du inte arbetar.

Svenska folket har röstat på detta.

Apoteken har privatiserats och tillgodoser inte längre befolkningens behov av medicin. Nu skall dessa drivas som vilka företag som helst och gå med vinst. Det positiva är att du kan köpa nässpray i mataffären (men om du är i behov av specialmedicin så får du ta tag i det själv, det är jobbigt för dessa ”apotek” för det är dyrt och säljer inte i volym = sämre investering).

Svenska folket har röstat på detta.

De som är sjukskrivna i Sverige har fått ett hårdare klimat med större del utförsäkrade och färre basbelopp. Detta trots att staten gör stora vinster i socialförsäkringen (ursäkta den långa källan men jag orkade inte leta upp undersökningen från Folksam).

Svenska folket har röstat på detta.

Rannsaka DIN röst och se hur DU vill att Sverige skall se ut. Ditt Sverige, mitt Sverige – vårt Sverige.

Annonser

3 thoughts on “Svenska folket har röstat på detta

  1. Ping: Fredrik Lindström kritiserar marknadsekonomin | Världen, politiken och miljön

  2. Ping: Hundhuvudet åt läraren – nyss! | Världen, politiken och miljön

  3. Ping: Blir det mer rättvist utan domare? | Världen, politiken och miljön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s