Byt ”muslim” mot något annat…

Jag tänkte kika lite på hur media framställer islam och invandrare. Jag gjorde ett litet experiment… Medias och politikers inställning gör ju att jag inte är förvånad över hur synen på ”de andra” börjar formas mot ett avstånd (på vissa håll mer men överlag i hela det svenska samhället).

 

AFTONBLADET

I denna artikel har jag bytt ut ”islam” och ”muslim” mot ”kvinna” i olika former.

Orginalartikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12733307.ab

Tvillingbröderna startar kampanj mot kvinnor

 LJUNGBYHED. Sverigedemokraterna och tvillingbröderna Kent och Ted Ekeroth ska inleda en kampanj mot ”kvinnans utbredning i Sverige”. De menar att kvinnor hotar att utplåna hela västvärlden. Bröderna Ekeroth är 28 år och kommer från Lund.

Kent Ekeroth är internationell sekreterare i Sverigedemokaterna. Han är ersättare i Lunds kommunfullmäktige och jobbar ”inom finans” privat. Ted Ekeroth är it-chef i partiet och jobbar inom samma område privat.

”Jag valde SD”

2006 gick de med i partiet.

– Folkpartiet försökte värva mig, men jag valde SD, säger Kent.

Nu går dessa två representanter för ”den goda sidan”, som de själva anser sig vara, ut i kampanj mot kvinnor.

– Vi riskerar inte att gå under i ett regelrätt krig utan i en stilla suck, säger Kent Ekeroth i talarstolen.

Kämpar mot kvinnor

Därför har han och hans tvillingbror nu tagit saken i egna händer och startat något som heter ”anti-kvinno fonden”. Syftet med den är att sympatisörer anonymt, utan att behöva skylta med sitt namn, ska kunna skänka pengar till Kampen. Kampen mot kvinnan. Fonden startade för en vecka sedan och hittills har 14 000 kronor kommit in.

Ska anordna möten

För pengarna ska Ted och Kent ordna möten runt om i Sverige där de ska upplysa oss om kvinnor – ett möte har de redan haft, i Malmö. Det kom 60 personer. När tvillingarna talar om hotet från kvinnan glöder deras ögon och deras tal blir febrigt. Vad de står för kan du läsa i Jimmie Åkessons debattartikel i dag.

Mamman är orolig

Ted säger att deras mamma oroar sig för deras säkerhet:

– Men det finns ingen tid att vara rädd!

 

EXPRESSEN:

I denna artikel är ”muslim”,  ”islam” och ”invandrare” (och ställen som syftar dit utan att använda de orden) ersatta med ”fattiga” och olika former av dessa ord.

Orginalartikel: http://www.expressen.se/nyheter/islam-ar-som-nazism/

 

”Fattigdom är som nazism”

UTDRAG UR NYAMKO SABUNIS NYA BOK

”Fattiga småbarnsföräldrar kommer troligen välja att ta ut hela sin föräldraförsäkring istället för att påbörja etableringsinsatser som leder till integration. Ändras inte regelverket i föräldraförsäkringen kommer den att fortsätta vara en fälla för fattiga småbarnsmammor.”

”Istället för att sätta barnen i förskola, så att de kan börja sin träning i svenska språket, hålls de hemma på grund av föräldraförsäkringen. För kvinnors del innebär denna konstruktion ett hinder för integrationen i arbetslivet. För barnen försenas språkträningen.”

”Unga fattiga i utanförskap fångas gärna upp av rörelser med politiskt extrema tolkningar av fattigdom. Vi vet att sådana rörelser numera verkar även i svenska förorter.”

”Defensiva reaktioner har vi i Sverige sett hos många fattiga män som ser sin värld rasa samman. Från att ha varit familjens självklara överhuvud blir de reducerade till bidragstagare.”

Tidigare utspel om fattiga från Folkpartiet

AUGUSTI 2010
Partiledaren Jan Björklund föreslår att rektorer ska kunna förbjuda lärare och elever att bära trasiga kläder. Förslaget beskylls, precis som språktestförslaget, för populism. 
OKTOBER 2006

Utnämningen av dåvarande riksdagsledamoten Nyamko Sabuni till ny integrationsminister väcker heta känslor. Författaren och debattören Kurdo Baksi säger: ”Jag är oerhört besviken över att man utsett en person som jag uppfattar som fattigofob till integrationsminister.”
AUGUSTI 2002

Dåvarande partiledare Lars Leijonborg föreslår i sitt sommartal inför det årets val att språktester bör införas för mindre bemedlade vilket ses som början på en kravlinje gentemot fattiga. Valet blir en succé för FP som nästan tredubblar valresultatet och landar på 13,3 procent.

En av integrationsminister Nyamko Sabunis (FP) närmaste medarbetare – departementssekreteraren Henrik Emilsson, 38 – jämför öppet fattigdom med nazismen, kan Expressen i dag avslöja.
Ändå fick han regeringsuppdraget att utreda nyblivet fattigas situation på arbetsmarknaden.
Privat anser regeringstjänstemannen att det inte finns några goda fattiga:
– Fattigdom är som kommunism eller nazism. Det finns inga goda utövare – bara förvirrade eller onda.
Integrationsminister Nyamko Sabuni lanserade i går – mitt under brinnande valrörelse – idén om att begränsa föräldraledigheten för fattiga med barn.
Ett förslag som dök upp under Henrik Emilssons arbete på integrations- och jämställdhetsdepartementet.
– Han har ju jobbat med etableringspropositionen som träder i kraft i december. Och i vårt beredningsarbete har vi upptäckt att här finns ett hinder för många nyblivet fattiga, säger Sabuni när Expressen möter henne utanför radiohuset i Stockholm.
Henrik Emilsson har arbetat som departementssekreterare – en opolitisk tjänst – sedan den 3 november 2008 och har på senare tid hållit flera föreläsningar runt om i landet på temat ”Nyblivet fattigas arbetsmarknadsetablering”.

Kritiserade fattigdom på bloggen

Fyra veckor innan han fick jobbet skrev han ett mycket kritiskt inlägg om fattiga på sin blogg, kan Expressen idag avslöja.
Efter att ha konstaterat att det inte finns några goda fattiga förtydligade han för sina läsare:
– För varje år som går ser man allt fler dåligt klädda kvinnor i Sverige som underkastar sig den socialekonomiska diskriminering som är inneboende i mittfåran av fattigdom. Vad är det som skulle göra fattigdom mindre förvirrande eller ont än andra ideologier som kommunism och nazism?
Trots blogginlägget ansågs han vara den mest lämpliga av de som sökt tjänsten som departementssekreterare. Emilsson har tidigare arbetat på både Integrationsverket och Migrationsverket.

”Det är så länge sen”

Enligt regeringskansliets interna telefonkatalog ansvarar han idag för frågor som etableringsinsatser för nyanlända, Svenska för fattiga och Integrationsfonden.
Så sent som i mars i år konstaterade Emilsson i sin blogg, apropå en tv-debatt mellan riksdagspartierna och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson:
– Debatten blir onekligen intressantare av att Sverigedemokraterna är med.
Expressen konfronterade i går kväll Henrik Emilsson med de uttalanden han gjort på sin blogg.
Vilken är din förklaring till det du skrev på bloggen om fattiga?
– Det är oschysst att ta något ur sitt sammanhang på det viset. Det är inte bra journalistik.
Jag har inte tagit något ur sitt sammanhang. Det var detta du skrev.
– Jag har ingen kommentar till det. Det är så länge sen…
Och i dag uttrycker du inga åsikter i din blogg?
– Jag är inte politisk nu. Jag håller knappt den uppdaterad, jag bara informerar om rapporter och så där.
Du försökte då ge en förklaring till ditt resonemang på bloggen – och jag undrar om du håller fast vid det idag?
– Nej, jag vill inte kommentera någonting.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s